Nystart ändrad

Idag började skolorna och det känns som en nystart för mig med, fast jag inte börjar skolan och inga barn hemma som börjar. Men jag har barnbarn som börjar 4:e och 2:a klass och den yngsta blir i den äldsta gruppen på förskolan.

En nystart där jag ska utesluta socker och gluten måndag – fredag. Första dagen gick det bra. Min man Kent har hållit på i 3 veckor nu och redan nu märker han hur blodtrycket har sjunkit och han har till och med kunnat minska på sin blodtrycksmedicin.

Jag ska försöka hålla vardagarna. Jag har beställt några böcker om antiinflammatorisk kost. Jag känner att jag måste läsa mer för att bli övertygad.

Är det dags att släppa den slöa sommarkänslan nu? Det känns lite som att det dags att börja med allt vardagsjobb inne. Hela huset har blivit fuskstädat hela sommaren. Men jag tänker inte börja städa mer än, för det är fortfarande så skönt att sitta ute. Jag har tvättat en del idag i alla fall och jag har målat kanter på några av mina målningar som sedan ska få ett skyddande lack över sig innan vintern.

Men mest har jag ändå suttit där jag brukar sitta och njutit över badande fåglar. Idag var Tofsmesen här också och Entitan, men också de jag tycker mest om Gärdsmygen och Rödhaken. En Blåmes kom ut på lite för djupt vatten idag och fick flaxa bra mycket innan den lyfte och flög iväg.

Rönnspirean har blommat färdigt och därför ser jag inte så många fjärilar där jag sitter. Men mellan två grenar på Japanska lönnen ser jag Buddleyans blommor och där flyger fullt av fjärilar, som jag går och tittar på ibland.

Nyss såg jag en Amiral och då gick jag dit.

Men den ville inte ha öppna vingar på något kort.

Och en Rovfjäril, tror jag. Men … Det var det inte fick jag höra när Kent kom hem och tittade på bilden. Det var en Kålfjäril.

Vill inte heller öppna vingarna.

Kaprifolen har börjat blomma för andra gången. Den blommar i mitten av juni och sedan i mitten av augusti. Så gör den varje år.

Kramar till er alla från Annemor

7 kommentarer på “Nystart ändrad

 1. Men vilken trädgård du har människa! I mitt fågelbad finns bara sniglar som dricker och knappt något blommar längre. Antar att jag måste ha lite mer tålamod tills allt vuxit upp. Och hitta ett bättre ställe för fågelbadet. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Ser mysigt och inbjudande ut i din trädgård 😍
  Detdär med att hålla bort socker är svårt, glutenfritt har vi kört med ganska länge för mannen hade problem m magen ett tidevarv, och det blev bra utav det. Han är också bättre på att hålla det han bestämt sej för, än vad jag är. Jag borde sluta dricka kaffe, för det är med det som jag blir sugen på ngt sött, brukar ta en frukt, men så spårar det ur o det ska vara glass el nån chokladbit, el kex 🙈 lycka till du med dina socker-och glutenfria dagar 🤗

  Gillad av 1 person

 3. Städa kan man väl göra sen, fuskstäda på ett tag till tycker jag. Synd att vara inomhus när det är varmt och soligt. Fina bilder och vad du är duktig på måleri. En mörk chokladbit till kaffet ska jag leta fram nu, det lät så gott. 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

Fansite Dedicated to Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp black foggy smoggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz moje obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Lifestyle Blogs

Do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

cocinaitaly

comida italiana

FOTO E POEMA

meus poemas e pensamentos

%d bloggare gillar detta: