Ingen bra dag

Det blev ingen bra lördag. Mamma och jag hade bestämt att vi skulle ut och gå. Jag packade med mig fågelfrön så att vi kunde gå och mata änderna vid ån, för jag vet hur roligt mamma tycker att det är.

Men det började fel. Direkt jag kom, såg jag hur stressad mamma var. Det var mycket som hade gått fel för henne, vid lunchen hade hon inte fått det hon skulle och därför blev lunchen försenad. Hon hade ringt till mig flera gånger men det var bara upptaget sa hon, men jag hade inte pratat med någon, hon måste ha slagit fel nummer.

Men mamma var klar när jag kom, hon hade bara ytterkläderna kvar. Hon ville att jag skulle komma in och vänta, men jag sa att jag väntar i farstun med hennes dörr öppen, som jag brukar. Hon ville ha hjälp med dragkedjan till jackan men jag sa att du vet att jag måste hålla två meter. Då blev hon irriterad. Alla andra går in, sa hon och syftade på hemtjänsten. Hon jobbar med dragkedjan och den fastnar i själen, till slut måste jag hjälpa henne, men dragkedjan går sönder. Du får ta en annan jacka, säger jag, för hon har många jackor och hon byter jacka men hon får inte upp den dragkedjan heller. Du måste hjälpa mig säger hon. Nej jag vill inte dö, jag håller två meter och du kan, säger jag. Mamma gnäller och säger att nu är hon alldeles darrig i benen och vet inte hur hon ska orka gå. Vi kanske ska gå en annan dag, föreslår jag. Ja, säger mamma, vad ska vi göra istället då. Nej men då åker jag hem igen, säger jag. Nej då går vi, säger mamma. Jag börjar bli riktigt varm nu så jag säger att jag går ut och väntat så ses vi utanför porten.

Jag går ut och väntar, och väntar och väntar.

Till slut går jag upp igen och när jag låser upp ser jag att mamma har tagit av sig jackan igen och hon håller på med att plocka in lakan som jag hade haft med mig.

Men har du tagit av dig igen, säger jag. Ja du skulle ju åka hem, säger mamma. Nej, jag skulle vänta utanför. Men nu åker jag hem. Hej då.

Jag åker hem och jag känner mig så irriterad. Hjärtat slår och tårarna rinner när jag åker hem.

Jag går ner i stugan utan att ta telefonen med mig och tvättar ur kylskåpet där. Jag mår alltid så bra av att komma ner i stugan och göra något.

Mamma hade ringt och Kent hade svarat och sagt att jag var i stugan. Ja det var ju jag som gjorde fel hade mamma sagt.

Nu har jag lugnat mig och himlen är så vacker. Jag går ut på trappen och tar några kort.

Kramar till er alla från Annemor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

My Holidays in Apulia®

Our accommodations for your holiday stay in Apulia, Southern Italy

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

Liljekonvaljens Kammare

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

Fansite Dedicated to Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp black foggy smoggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz moje obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Lifestyle Blogs

Do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

%d bloggare gillar detta: