Lycka

För mig är lycka när jag känner ett flow när jag målar. Det känns som om det var länge sedan nu… Men tid är ju olika för olika saker. Men i år har året för mitt målande börjat bra, fast jag inte har varit i min ateljé. Jag har tryckt in mig vid mitt målarbord i tvättstugan.

Jag har haft så många negativa tankar kring vår jords förstörelse och all grymhet som finns, hur illa människor behandlar vilda djur. Jag har haft svårt att somna på kvällarna när alla tankar snurrar i huvudet.

Det slutade med att jag måste göra något … men vad kan jag göra. Phuu, inte mycket känns det som. Men de länder som har flest människor som behandlar djur illa är Asien och därför har jag bestämt mig för att inte handla något som kommer därifrån. Det är naturligtvis inte rättvist med tanke på att det finns många snälla människor där också. Men det här är mitt val nu. 😢👍

Jag började med en ny målning det här året. Den var som mina tankar just nu, väldigt mörk.

Men plötsligt när jag leker med färgerna kommer något lite ljusare fram i min målning Jag får se att det är elefanter som vill komma fram. Jag målar vidare och under några dagar känner jag hur mitt flow fyller mig med lycka.

”Elefanterna 2021”
målad i akryl på duk 40cm x 40cm

Jag älskar mina elefanter.

Kramar till er alla från Annemor

10 kommentarer på “Lycka

 1. Mycket mörkt när man tänker på pm man är vegan, ja, då är växterna besprutade. Försöker välja svenska produkter. Du har så rätt, man mår bättre när man är kreativ, att skapa någonting sysselsätter hjärnan och man mår bättre. För egen del har jag börjat med grafik, PSP, PS och deltar i olik utmaningar. Och snart kommer våren och ljuset. Då får vi böka utomhus.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, det är lätt att drabbas av mörka tankar … tror det är många som drabbas – speciellt kanske efter hur det senaste året har varit.
  Spännande bilder! Den första är lite skrämmande – där ser jag många människor som står framför en eld. Kanske en avgrund där det brinner … eller ett vulkanutbrott. Nästa bild med elefanterna känns som att man åker bil och möter en flock elefanter och billjusen speglar sig i elefanternas ögon. Snyggt … gillar den mycket!

  Gillad av 1 person

 3. Ditt sätt att jobba med en målning är intressant, tycker jag. Hur du börjar och efter hand får fram det, som jag antar, som kommer inifrån dina känslor. Mycket spännande och jag gillar målningen jättemycket!

  Gillad av 1 person

  • Tack, vad roligt att höra. Ja jag bara leker med färger först innan jag börjar kunna se vad som vill komma fram bland färgerna på dukan och sedan målar jag vidare.

   Gilla

 4. Jag säger som Ulla, det är så roligt att läsa om hur en målning växer fram för dig och hur du visar det genom att ta olika bilder. Tycker om resultatet, du har verkligen fångat elefanternas uttryck på ett fint sätt. Så härlig att läsa att du är inne i ett flow och njuter av din målning. Ha en fin fredag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

My Holidays in Apulia®

Our accommodations for your holiday stay in Apulia, Southern Italy

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

Liljekonvaljens Kammare

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

your source for Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

° BLOG ° Gabriele Romano

The flight of tomorrow

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

40thousandkm

: around the world :

beautifulpeopleinc.com

Live, Love, Travel and Laugh (Proudly Pinoy)

fotosbykarin.blog

Karin Ravasio nature photography, motivation, products

DRAGONFLY EFFECT

Orginal wild art nature download wallpaper background photo forest birds swamp black foggy smoggy flowers music sensory slow life macro ważki las drzewa ptaki i robaki Wild Nature Discover and download hight resolution pics / Pobierz moje obrazy o wysokiej rozdzielczości do swoich projektów, obrazów, tapet, plakatów, okładek, postów...

Lifestyle Blogs

Do it your way.

sybils sida

My life My show, My dog, Enjoy

%d bloggare gillar detta: