Lite sömn

Ja i natt blev det inte så många timmars sömn. Inte kan jag skylla på månen heller för det är nymåne nu. På sista kvällspromenaden försökte jag ta kort på månen som såg ut som ett lysande  kommatecken. Men på mitt kort blev det fullmåne, det kanske var därför min kropp trodde att det var fullmåne.

Det här är kortet jag fick på den tunna lilla månskäran.

Jag låg många timmar innan jag somnade och det värsta var att efter några timmar  vaknade jag sedan igen och låg då också och vred mig innan jag till slut somnade.

Tankarna börjar alltid snurra när jag inte kan somna. Först låg jag och grubblade på några målningar som jag håller på med och ännu inte är nöjd med. Den ena målningen var jag på väg att bli nöjd med men skulle bara måla lite till på blommorna och då förstörde jag dem helt. Men jag insåg där i sängen att jag skulle göra om blommorna helt och det har jag börjat med idag.

Jag grubblar på Kent också, han har så mycket som gör att han inte alltid mår bra. Han är mitt allt och han måste må bra för att jag ska må bra.

Jag fortsatte mina grubblerier på Jossan, hur det ska gå för henne, byta hem igen, hon är ju så otroligt snäll och gullig, lätt att ha hand om. Ja så länge jag orkar gå skogspromenader med henne, och då kom grubblerierna på min blodsjukdom som aldrig kan bli bättre, men det kan ta många år tills jag mår mycket sämre. Jag vill ju leva länge, jag vill känna mig pigg och jag vill måla och ha utställningar och jag vill åka iväg och bo på hotell och äta på restaurang. Det är så mycket jag vill orka med. Men… blodproverna blir sakta sämre, men så länge jag inte har provsvar kan jag hålla det ifrån mig men nu har jag fått nya provsvar och de visar ingen drastisk nedgång men ändå lite sämre. Jag tar nya blodprover varannan månad för att läkaren på sjukhuset ska ha koll på mig och det är ju bra. Men… det finns inget botemedel det är det värsta.

Nej nej, nu får jag inte bli deppig, än är jag pigg och mår rätt så bra. Förlåt, behövde skriva av mig lite bara.

Igår försökte jag spola mitt öra med en sådan där gummiboll och jag tyckte först att det blev bättre men sedan blev det helt tyst. Nu hör jag inte dovt, nu hör jag inget på det örat. I morse ringde jag vårdcentralen och klockan tre ska jag få komma.

/ Annemor

12 kommentarer på “Lite sömn

 1. It is good to write things down to get them out of your mind. When I cannot sleep I listen to the radio in bed. This stops me overthinking of things.

  Gillad av 1 person

 2. Det är bra ibland att få skriva av sig – det känns lättare efteråt. Det är sällan jag ligger sömnlös, för jag är uppe tills jag är så trött så jag vet att jag somnar gott då jag lägger huvudet på dynan… Men det kan hända att jag vaknar upp några ggr innan det är morgon och har jag väckning – ja då sover jag förståss som allra bäst just innan. Undrar om du hört om frönäringen som blev framställd av en läkare (nu minns jag tyvärr inte var det var) för att hjälpa cancersjuka barn att få näring och orken tillbaka. Dendär näringen har blivit så populär och används så gott som nästan över hela världen. Den innehåller alla goda oljor och vitaminer o mineraler vi behöver och minskar på inflammationer i kroppen. Om du känner ngn som använder den så ta kontakt med personen i fråga och rådgöra med denne, tror den kunde vara till god nytta. Dessa produkter är gjorda från fröna och ekologiska rena produkter. Jag själv använder några av dem och har kännt förändringar till det bättre i min kropp.

  Gillad av 1 person

  • Jag vet inte vad det är för frönäring du skriver om, men jag blir jätte intresserad. Tror du att du kan forska lite i vad det kan vara? Jag ska också försöka söka efter namnet, kanske Hälsokostbutiker vet.

   Gillad av 1 person

   • Det finns inte på hälsokost butiker, men i Sverige finns det många som är med i denna fb-grupp (även fr Finland/Norge m.m) och där heter den frönäringen….på nätet kan man söka på Rain international (el internationell) så får du åtminstone en inblick i vad det går utpå. Kolla med dina fb vänner om de vet, el hört ngt om detta.

    Gillad av 1 person

   • Kollade gruppen, den heter Frögruppen – fröbaserade näringsprodukter. (Lilian Druve i Sverige håller i trådarna för denna grupp om jag förstått saken rätt) man måste liksom bli inbjuden av ngn som är insatt i dessa produkter, och via den köpa dessa.)

    Gillad av 1 person

 3. Inte roligt med sömnlösa nätter … det vet jag av egen erfarenhet – och när man börjar grubbla så blir det som en ond cirkel.
  Oftast känns det bättre när man fått skriva av sig – hoppas det är så för dig.
  Angående Jossan, så ville jag gärna att hon skulle komma till mig, men eftersom det nu dragit ut så mycket på tiden, så känns det kanske som att jag inte är den rätta. Har en del inplanerat och vet inte hur jag ska lösa det när jag inte hinner få henne att känna sig hemma här och vara trygg med mig.

  Gillad av 1 person

  • Ja det brukar kännas bättre att skriva av mig, men fortfarande är det Jossan som är det jag oroar mig mest för, jag älskar henne, men Kent vill inte bli fast med henne. Min första oro är 27/5 – 29/5 då vi har hotell inbokat i Kalmar. Skulle det kunna vara några dagar som Jossan kunde bo hos dig och ni fick lära känna varandra och sedan kunde vi vänta tills du har varit på din tågsemester. Jag vill fortfarande att hon ska få komma till dig och inte till Skåne. Hur känner du då. Jag kan fortfarande ha henne om du ska iväg någon gång i framtiden, så behöver du inte känna dig låst.
   Kram Annemor

   Gillad av 1 person

   • En perfekt lösning för mig … jag har flera födelsedagsuppvaktningar i slutet av den här månaden och en familjerelaterad sak där i första halvan av maj – och jag vill inte lämna henne ensam om hon inte känner sig hemma, men i slutet av maj ska det funka. Har du hört något från gammelhusses familj – ja, om hur de ställer sig till att hon omplaceras?
    Vi hörs lite längre fram!
    Kram

    Gillad av 1 person

   • Oh vad det låter bra.
    Gamla husses mamma är alldeles förvirrad så egentligen spelar det ingen roll vad de säger till henne för nästa gång de pratar med henne har hon glömt det, hon är 88 år och har svårt att gå och är dement. Hon är bara glad över att Jossan får gå it i skogen, det kommer hon ihåg. Men Jossan tillhör inte henne utan dödsboet och då är det ju dottern och sönerna som ärvt henne, men ingen av dem vill ha henne p.g.a. allergi och arbeten. Dottern bor i Stockholm med allergisk man och barn. Sonen bor i Göteborg och den andra i Norge och ingen är intresserad.
    Kram från Annemor och Jossan

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MariesTur

Mitt liv, Mitt ansvar, Min tur

My Holidays in Apulia®

Our Accommodations For Your Holidays Stays in Apulia, Southern Italy

MAJAALIFEE

I love to write about everything. Writing relaxes me.

Kmaaaal2030

Moments of human secrets teach us how, when and where we should

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Helena And The Sea Photography

Photographer obsessed with water, and with taking photos.

Primavera de Oliveira Oliveira

Literatura e primaveras

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

liljekonvaljenskammare.wordpress.com/

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

your source for Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Malin Nordblom

Ät, drick och var nyfiken!

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

mydatawordstowards

You Should begin with new courage. If you want – Amit Kumar. Inspirational Writer Author Reader Reviews Lifestyles Artist Poems Stories Photographie Books Traveler ||

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

%d bloggare gillar detta: