Jossan

Nu är hon vår hund. Kent ändrade sig och nu får hon stanna hos oss. Det kändes som att det var viktigt att vi var överens och han tycker också om henne och tycker att det bästa för henne är att få stanna hos oss och inte behöva byta hem igen. Men synd om Anki som hoppades på att få öppna sitt hem för henne och bli hennes matte och jag tror att hon skulle ha fått det jättebra hos Anki. Men när jag ringde Anki och berättade att jag inte kan lämna henne ifrån mig, att jag måste behålla henne, då sa hon att hon nästan hade haft det på känn.

Den här veckan startade inte så bra. Jag har tjatat på dottern till den döda hussen om att få försäkringspapper och försäkringsnummer ända sedan vi tog hand om Jossan. Men det har varit så många undanflykter till varför jag inte har fått det. Tillslut blev jag arg och då fick jag veta att det inte fanns någon försäkring på Jossan och att hon tyckte att om hon blev allvarligt sjuk var det bara att avliva henne för det hade hon velat göra redan från början fick jag höra, hon hade blivit övertalad att hitta ett nytt hem och inte avliva henne. Det var då jag kom in i bilden, att jag kunde ha henne tills ett permanent hem kunde hittas.

Men det drog ut på tiden och fast jag hittade Anki som ville ha henne, dröjde det, för först skulle vi vänta på att kunna berätta det för den döde husses mamma som hamnade på sjukhus efter att hon ramlat och sedan blev det att vi skulle vänta tills Anki hade gott om tid att ta hand om henne eftersom hon hade lite inplanerat under våren och jag förstår henne precis. Men… vi har nu haft henne i nästan tre månader och blivit så kära i henne, det är klart att hon skulle få det jättebra hos Anki. Men… en hemsk upplevelse gjorde att jag inte kan tänka mig att skiljas från henne.

Det var i tisdags när jag var ute och gick med henne i skogen i närheten av fårhagen. Då kommer tre stora hundar, labradorer springande lösa och skällande rakt emot oss och alla tre slängde sig över Jossan. Jag skrek – Nej Nej och försökte få bort dem, alla var över henne och alla snurrade runt, jag försökte lyfta upp henne men då tog den ena av hundarna henne i munnen och lyfte upp henne. Jag höll i kopplet och jag slog med kopplet allt jag orkade och till slut fick jag tag på Jossan och lyfte upp henne högt, och hundarna hoppade upp på mig och försökte ta henne. Jag skyndade mig därifrån och då kom hundarnas ägare runt hörnet och säger – De låter värre än det är. -Nej säger jag, alla tre hoppade på henne. – Men det gick väl bra, undrar han. – Jag hoppas det, säger jag, under tiden som jag springer därifrån medan hundarna står kvar och nos frenetiskt på platsen. Jag var livrädd för att de skulle komma efter oss. Jag trodde att hon skulle dö, de trampade på henne och bet, jag blev livrädd.

Jag bar iväg henne, men orkade inte bära henne så långt men Jossan lyckades i alla fall att gå hem och hemma undersökte jag henne och hon hade klarat sig bra, lite blod på örat bara och väldigt öm på låren och ryggen och jag fick blodiga revor på benet efter att de hoppat på mig. Jag grät och var helt ifrån mig för jag hade trott att jag skulle förlora henne och nu kände jag att jag vill aldrig skiljas från henne. Jossan haltade hela kvällen och lite på morgonen dagen efter också.

Dagen efter ligger Jossan skönt under bordet för det är varmt ute och mamma är his oss och hon är så glad för att Jossan ska stanna hos oss.

/ Annemor som nu är matte till Jossan.

6 kommentarer på “Jossan

  1. Kära nån vad ni varit med om. Här får man inte ha hundarna på löst om man inte har koll på dem. Detdär var en uslig hundägare. Vilken lycka att det trots allt gick bra för Er och att du får behålla Jossan. ❤️❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

My Holidays in Apulia®

Our Accommodations For Your Holidays Stays in Apulia, Southern Italy

MAJAALIFEE

I love to write about everything. Writing relaxes me.

Kmaaaal2030

Moments of human secrets teach us how, when and where we should

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Helena And The Sea Photography

Photographer obsessed with water, and with taking photos.

Primavera de Oliveira Oliveira

Literatura e primaveras

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

liljekonvaljenskammare.wordpress.com/

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

your source for Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Malin Nordblom

Ät, drick och var nyfiken!

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

mydatawordstowards

You Should begin with new courage. If you want – Amit Kumar. Inspirational Writer Author Reader Reviews Lifestyles Artist Poems Stories Photographie Books Traveler ||

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

BJÖRNBILD

Jag tar inga dåliga bilder, bara konstnärliga!

AUSPICIOUS11

I m somethin' else....🤟🏻

%d bloggare gillar detta: