Oj vilken dag

Dagen började bra men slutade i kaos.

Jag hade min årliga läkartid i morse för att kontrollera min sköldkörtelfunktion. Den var positiv för värdena låg bra med den dos Levaxin som jag äter. De andra proverna låg också bra och det var med lätta steg jag gick ut.

När jag kom hem gick Jossan och jag en skogspromenad. Det var varmt ute +3,4° och det duggregnade, inre det skönaste vintervädret, men is och snö hade börjat smälta.

På andra sidan åsen var det dimmigt.

Efter lunch åkte jag in till stan för jag hade en ny läkartid idag, till en ögonläkare för att avgöra om jag behövde en gråstarroperation.

Han gav mig droppar i ögonen för att vidga pupillerna. De sved en del och tårar bara sprutade ut ur ögonen och jag tänkte att nu blev det väl inget kvar av droppen han hade haft i varje öga, men det gick bra. Han tog kort på ögonbottnen och den såg bra ut. Det var mycket gråstarr på höger öga och lite på vänster. Han skulle skicka en remiss för starroperation på höger öga till Mälarsjukhuset.

Jag gick ut ur rummet och nu såg jag plötsligt nästan ingenting. Jag gick tillbaka och sa att jag såg väldigt suddigt och undrade hur lång tid det skulle ta innan jag kunde köra bil hem. Läkaren svarade att en del blir det suddigt för, men att jag kunde gå på stan en till två timmar sedan kunde jag köra.

Jag började gå men såg nästan ingenting. Jag satte mig på en stol och ringde min dotter och bad henne skjutsa in Kent så att han kunde köra hem mig. Det skulle hon göra.

Jag gick ut och började gå mot parkeringshuset där jag hade bilen. Jag såg allt suddigt och benen blev ostadiga, jag blev yr och började må illa. Jag kände mig drogad, jag vet knappt hur jag lyckades ta mig till bilen, men jag kom till bilen och var helt slut.

Kent kom och vi åkte hem. Jag såg nästan ingenting, jag kunde inte titta på mötande bilar för ljusen skar i ögonen. Jag tittade åt sidan bara och jag tog ett kort genom fönstret.

Det var lika grått ute som jag såg det.

När vi kom hem mådde jag fortfarande dåligt, såg suddigt, var yr och mådde illa och jag frös. Jag gick och lade mig. Kent lagade mat och jag åt men var fortfarande väldigt yr. Pupillerna var jättestora. Jag lade mig igen och somnade. När jag vaknade igen var det sen kväll och pupillerna var fortfarande jättestora och jag såg suddigt och var ljuskänslig. Jag tog på mig solglasögon och det kändes bättre. Men fy vad otäckt det här var, nu ska jag tvätta mig och borsta tänderna och lägga mig för natten och hoppas att jag mår bra imorgon.

/ Annemor

4 kommentarer på “Oj vilken dag

  1. Skönt att sköldkörteln ”sköter sig” … men oj så obehagligt med din reaktion efter ögonundersökningen. När jag blev kallad till samma typ av undersökning stod det att man inte borde köra själv eftersom man kunde få problem framför allt med ljuskänslighet …
    Hoppas du mår bättre idag!

    Gillad av 1 person

    • Tack ja jag mår bättre idag jag måste ha varit väldigt känslig för de vidgade pupilldropparna. Jag ser fortfarande väldigt suddigt, men mår bra annars. Det var riktigt otäckt att gå en promenad i skogen när alla trädstammar var suddiga och dubbla. Kent var med mig på promenaden för jag tordes inte gå ensam. När jag gick och tittade ner gick det bra för allt inom 1 m var tydligt. Men det är ju bättre än igår så imorgon är det säkert bra.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MariesTur

Mitt liv, Mitt ansvar, Min tur

My Holidays in Apulia®

Our Accommodations For Your Holidays Stays in Apulia, Southern Italy

MAJAALIFEE

I love to write about everything. Writing relaxes me.

Kmaaaal2030

Moments of human secrets teach us how, when and where we should

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Helena And The Sea Photography

Photographer obsessed with water, and with taking photos.

Primavera de Oliveira Oliveira

Literatura e primaveras

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

liljekonvaljenskammare.wordpress.com/

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

your source for Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Malin Nordblom

Ät, drick och var nyfiken!

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

mydatawordstowards

You Should begin with new courage. If you want – Amit Kumar. Inspirational Writer Author Reader Reviews Lifestyles Artist Poems Stories Photographie Books Traveler ||

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

%d bloggare gillar detta: