Nu har det hänt igen

Idag hämtade jag mamma som vanligt på lördagarna, och vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans, det kändes nästan som vanligt.

Det blir ju mörkt så tidigt nu med vintertid. Jag skjutsade hem mamma redan halv fyra för att slippa köra i mörker, eftersom mina ögon blir så bländade av strålkastarna på mötande bilar i skymning och mörker. Kent tar ned Jossan på en promenad nedan jag skjutsar hem mamma.

När jag är på väg hem igen ringer min telefon. Det är Kent som med gråten i halsen berättar att Jossan har blivit överfallen av två hundar. Jag blir så rädd, men han säger, jag tror hon mår bra.

Var är ni undrar jag. Kent svarar i skogen men vi är snart hemma. Jag berättar att jag snart också är hemma.

Kent berättar att två labradorstora hundar en svart och en ljus kom rusande mot honom och Jossan. De morrade för fullt och bet henne över ryggen, men hon var snabb och sprang undan och Kent försökte hålla hundarna borta, men det slutade med att han ramlade och han skrek – kan ni koppla era hundar, men han såg ingen människa. Plötsligt hörs en vissling och hundarna försvinner.

Kent blev riktigt rädd för han hade tänkt att det här går aldrig vägen, vi kommer att förlora Jossan nu.

När jag kommer hem undersöker jag Jossan som inte verkar ha några sår, men hon ömmar över höften, där får jag inte känna, men hon går utan att halta.

Jag tar bilen och åker runt lite för att se om jag ser någon med hundar. Men jag ser ingen.

Jag misstänker att det är samma hundar som överföll Jossan i våras. Jag åker hem till dem, men de talar emot varandra för han som jag möter först säger att det var nog deras hundar som hans fru var ute med. Hon kommer då fram och säger att Nej de har inte varit i skogen, hundarna är i hagen nu och det ser jag, men jag tror henne inte. Jag säger att man kan inte ha hundar lösa i skogen om man inte har koll på dem och ser dem. Då svarar hon att det är jakttid nu och då får man ha hundar lösa i skogen. Jag svarar att man inte får ha hundar lösa som överfaller andra hundar. Jo men de är ju hundar och de kan göra så, säger hon. Hon fortsätter och säger att om jag är rädd för lösa hundar får jag väl låta bli att gå i skogen. Jag blir så arg och irriterad att jag är färdig att koka över. Efter att jag skällt ut henne åker jag hem igen för att se till Kent och Jossan som båda är skärrade fortfarande.

/ Annemor

9 kommentarer på “Nu har det hänt igen

 1. 😡 Usch…sånt där får mig att koka så topplocket reser all väg. Hon svarade dig lika dumt som en förälder vars barn slagit ditt barn och sen kontrar med att Oh nej mitt barn skulle aldrig slå någon eller säga ngt sånt där..

  Jag hoppas innerligt att det går bra med din hund. 🤗

  Gillad av 2 personer

  • Ja hemska människor. Jossan ömmar fortfarande över ryggen där hon blev biten fast inget syns. Imorse på promenaden var hon lite rädd och stannade och spanade bortåt skogen flera gånger. Kent mår bra.

   Gillad av 2 personer

 2. För det första är jag glad att läsa att det ändå verkat gått bra för Jossan, även om hon ömmar lite över ryggen. Hon blev säkert lite mörbultad och jag hoppas att det inte blir mer än så.
  Men sedan när jag läser om svaret du fick när du konfronterade hundägaren blir jag minst sagt arg. Vilket resonemang. Men samtidigt kanske hon tänkte till när du gått därifrån. Jag hoppas verkligen det så ni inte behöver råka ut för fler otäcka hundmöten.

  Gillad av 1 person

 3. Jag har två små hundar och jag tål inte hundägare med utan koppel för man vet inte vad som händer och därför har svårt med ägare som går utan koppel och gör dom så igen så borde ni anmäla detta för det kan blir värre nästa gång och det vill man inte jag är så arg så den hundägare säger att det är lagligt att bita andra hundar nä det är inte lagligt för dör en hund eller blir skadad eller rädd för alltid mot andra hundar så är det ägaren utan koppel som får betala plus förlora sina hundar helt

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MariesTur

Mitt liv, Mitt ansvar, Min tur

My Holidays in Apulia®

Our Accommodations For Your Holidays Stays in Apulia, Southern Italy

MAJAALIFEE

I love to write about everything. Writing relaxes me.

Kmaaaal2030

Moments of human secrets teach us how, when and where we should

Yolanda and her creative scream

Aspergers syndrome, bipolarity, photography, art, poetry.

Kiran ✨

Reading And Writing is the best Investment of Time ✨ ( Motivational Thoughts) "LIFE IS A JOURNEY"

Helena And The Sea Photography

Photographer obsessed with water, and with taking photos.

Primavera de Oliveira Oliveira

Literatura e primaveras

Anitas blogg ... De fyra blomsterhaven

En blogg om fyra blomsterhav ... på min fönsterbräda, i mitt uterum, i min trädgård och ... allas vår trädgård

Myrela

Art, health, civilizations, photography, nature, books, recipes, etc.

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Gilla

min vardag, en bråkdel av mitt liv

Dage 🕚 APRIL

نکته باقی است

Nattlyktan

Vanjavit Taaveniku

Debutsky's Blog - Inne i huvudet på en författare

Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.

liljekonvaljenskammare.wordpress.com/

Live your life just the way you are

Work in acres not hours

Frolic & feed. Land living for living land. Prayer & a little fairy dust.

neihtn

Books & Photographs

bushboys world

Photos of my world and other stuff I hope you will enjoy too. Photos taken with Canon PowershotSX70HS Photos can be purchased.

Endless dreams and boundless imaginations!

We only live once. Hence, let's not stop dreaming

Pictures of Norway

Landschaftsfotografie in Norwegen

Freddie Mercury Online

your source for Freddie Mercury

GreenDreams

Exploring sustainable options, minimalism, and gardening.

unickonl

Take two moments of happiness in life, grief is of a lifetime

My experience

#Rehana's 🔥🔥🔥🦋🦋motivational thoughts

Min Vardag med allt vad det innebär...

Livet och allt som hör dit. #postkontusionelltsyndrom # #chrochet #palettblad #virka #sticka

Pia Carlssons värld

Lite smått och gott från Pias värld

Tel-Aviv's feral cats

Videos of feral cats on the streets, and my own four feral felines at home, feline humor, advice, and gifts for your cat.

Tistelblomma

Litterär sajt

B_ live

ART PHOTO & POETRY © Birgitta Rudenius

Malin Nordblom

Ät, drick och var nyfiken!

View from the Back

Ramblings of a retiree in France

SoundEagle 🦅ೋღஜஇ

Where The Eagles Fly . . . . Art Science Poetry Music & Ideas

Little white pearls

journal, travel, photography and beauty

Divine-Royalty

Welcome to Life-Changing Motivation

Langbergs bilder

natur,blommor,växter och lite allt möjligt

Perception

A journey into the labyrinth of my sceptical mind.

Nourish

Finding Balance Through Food

Naturreservat på Öland

Bilder från naturreservat på Öland

mydatawordstowards

You Should begin with new courage. If you want – Amit Kumar. Inspirational Writer Author Reader Reviews Lifestyles Artist Poems Stories Photographie Books Traveler ||

The 3H:health,happiness,healing

Every life is unique ❤️

Rtistic

I speak my heart out.

%d bloggare gillar detta: